METAL ARCHITECT KIKUKAWA

menu

Project Gallery

homeProject GalleryOtemachi Place

Otemachi Place

Looking up the Otemachi place from the East-South side. The round column covers leave a lasting impression

Looking up the Otemachi place from the East-South side. The round column covers leave a lasting impression

The round column covers at the Sunken Garden

The northern side of the East Tower. The round column covers reach as high as the 4th floor.

Building Function
Material
Metalwork
Metal Finishes

The aim of the project was to build a place that connects and promotes the exchanges of the people, the town and society. The implementation of this design included the round column covers at the low-rise section, drawing inspiration from the Teishin-style* architecture.

Long round column covers reaching from B1 to the 4th floor, some of which are as long as 6m, are installed at the 6mm joints.

*Teishin-style architecture: Refers to the tele-communications or electricity related buildings/architecture designed by and for the Teishin ministry during the pre-war era.

Product Material Metal Finishes
or
Metalwork
Low-rise Section
Round Column Covers with Cut-panel Details
Bright Dip Anodized
(A3003P-H14)
High Temperature Fluroresin Baked Coating
(Metallic)
ProjectOtemachi Place
Abbreviated NameOtemachi Place
ClientWest Tower: NTT Urban Development Corporation
East Tower: Urban Renaissance Agency
ArchitectWest Tower Architect / Contract Administration: NIHON SEKKEI, INC.
East Tower Architect: Obayashi Corporation
East Tower Contract Administration: Joint Venture of NIHON SEKKEI, INC. and NTT FACILITIES, INC.
ContractorWest Tower: Takenaka Corporation
East Tower: Obayashi Corporation
Completion2018
LocationChiyoda-ward, Tokyo